Icarus Oldtimerrondrit

Zondag 24 juli 2016

Icarus Oldtimer Rondrit - Olen - zondag 24 juli 2016

Olense Ballonmeeting

Ballonclub Icarus organiseert reeds meer dan 20 jaar de Olense Ballonmeeting, een 3-daags evenement waar elke dag een 30-tal luchtballonnen opstijgen, en waar ook voor heel wat randanimatie wordt gezorgd.

Dit evenement, met internationale uitstraling, lokt elke keer weer duizenden bezoekers.

In 2016 gaat de ballonmeeting door van vrijdag 22 juli tot en met zondag 24 juli. De toegang tot dit evenement is gratis. Het volledige programma van de ballonmeeting vindt u op www.ballonclubicarus.be

Oldtimerrondrit

Op zondag 24 juli wordt ook een rondrit voor oldtimerwagens georganiseerd, voor auto's van 25 jaar en ouder (bouwjaar 1991 of vroeger).

rallyplaatDe rondrit bestaat uit 2 delen, telkens met vertrek en aankomst op het terrein van de ballonmeeting, waar de deelnemers een voorbehouden parking krijgen op het terrein van de ballonmeeting zelf.
De totale afstand bedraagt 146 km, waarvan 75 km in de voormiddag (westelijke lus), en 71 km in de namiddag (oostelijke lus). De wegbeschrijving gebeurt aan de hand van een zeer verzorgd roadbook, opgesteld volgens het principe "bolletje-pijl" met tussenafstanden en herkenningspunten. In de namiddag is er ook een stukje waarbij de weg moet worden gezocht aan de hand van foto's.

Na afloop van de rondrit mogen de wagens op de voorbehouden parking op het terrein blijven staan.
U kan dan naar hartelust gebruik maken van alle faciliteiten van de ballonmeeting en genieten van het opstijgen van de luchtballonnen, de optredens in de festivaltent, een hapje en drankje....

Zoektocht

Aan de rondrit is een zoektocht gekoppeld (niet verplicht), met vragen (foto's en andere) waarvan de antwoorden langs het parcours te vinden zijn. Er worden 3 prijzen voorzien, voor de best geklasseerden: een ballonvaart voor 2 personen, en 2 biermanden.
Uit alle deelnemers aan de zoektocht die hun antwoordenblad tijdig hebben ingeleverd worden bovendien nog eens 2 gelukkigen uitgeloot die elk een ballonvaart voor 1 persoon aangeboden krijgen.

Inschrijving

Het inschrijvingsgeld bedraagt 20 € voor wagen + bestuurder, en 15 € voor elke passagier.
Per ingeschreven wagen is een rallyplaat en roadbook voorzien.
In het inschrijvingsgeld zijn per persoon ontbijt, lunch en drankjes inbegrepen.
Het ontbijt bestaat uit koffie, fruitsap, en naar keuze ofwel brood met spek en eieren, ofwel een croissant en 2 koffiekoeken.
Voor de lunch kan u kiezen uit een broodje club kaas of club hesp.
Per persoon worden ook drankbonnetjes voorzien, goed voor 4 consumpties. De drankbonnetjes kunnen de hele dag (en avond) op het terrein van de ballonmeeting gebruikt worden.

Inschrijven kan uitsluitend online via het inschrijvingsformulier op deze website (uiterlijk tot 18 juli).

Met medewerking van
Belgian Mustang & Cougar Club